Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.05.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Kelet-európai-síkság fölé helyeződött az a ciklon, amelynek hidegfrontja térségünkben is sokfelé okozott csapadékos időjárást. Markáns ciklon örvénylik az Atlanti-óceán felett, amely a Brit-szigetek fölé szállít nagy nedvességtartalmú levegőt, hatására arrafelé a szél is sok helyütt viharossá fokozódik.

Szárazföldünk középső részén ugyanakkor egyre nagyobb területen biztosít nyugodt, csendes időjárást egy erősödő, illetve terjeszkedő anticiklon. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, egyre melegebb levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

Szombaton alapvetően napos időre számíthatunk. Gomolyfelhők elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők is besodródhatnak. Az északkeleti megyékben előfordulhat egy-egy zápor.

Vasárnap jobbára derült, napos, száraz idő várható, helyenként fátyolfelhőkkel. Az északnyugati szél szombaton késő délutántól mindenütt mérséklődik. Vasárnap a déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban jellemzően 1 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!