Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.05.12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Egy hullámzó frontrendszer szeli ketté Európát észak-déli irányban. Ennek mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő az eső mellett zápor, néhol zivatar is.

A Kelet-európai-síkvidéken egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé nyugodt az idő. A magasnyomástól délre, a Fekete-tenger északi partvidékén egy hideg légörvény okoz záporokat.

Európa nyugati partvidékének, valamint a Brit-szigetek időjárását egy-egy kisebb ciklon teszi változékonnyá.

A Kárpát-medence időjárását egyre inkább a hullámzó frontzóna alakítja, hatására hazánk fölött ciklon is kialakul.


Várható időjárás csütörtök estig:

---------------------------------

Este az északkeleti megyékben is már erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar, akárcsak az ország más tájain, amely egész éjszaka jellemző lesz. Csütörtökön reggel még többnyire borult lesz fölöttünk az ég, majd az összefüggő felhőzet délelőtt szakadozni, gomolyosodni kezd, azonban csak pár órára süthet ki a nap. Eső délelőtt még többfelé valószínű, majd délután már egyre kevesebb helyen várható, akkor már inkább zápor, helyenként zivatar. Délután a legkisebb eséllyel az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében lehet csapadék.

A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szél éjszaka többnyire mérsékelt lesz, csak időnként élénkülhet meg. Csütörtökön azonban ismét nagy területen élénk, néhol erős lesz az egyre inkább nyugatira forduló légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 22 fok között változik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!