Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.05.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nagy részén sekély ciklonok okoznak változékony időjárást. A legtöbb csapadék a ciklonok középpontja, valamint azok frontjai mentén esik, de lokálisan a zivatarokhoz kapcsolódóan is előfordul jelentős mennyiségű eső.

A Földközi-tenger környékén, valamint a Kelet-európai-síkságon vannak olyan területek, ahol kevés a felhő és csak néhol fordul elő csapadék.

Szombat estig a Kárpát-medencétől eltávolodik az a ciklon, ami az elmúlt napok felhős időjárását okozta, és a délutáni órákban lokális jelleggel kipattanó zivatarokra lehet számítani.


Várható időjárás szombat estig:

------------------------------

Pénteken északkeleten erősen felhős lesz az ég, ott helyenként eső is lehet. Délen viszont az erőteljes gomolyfelhő-képződésből szórványosan alakul ki zápor, zivatar, leginkább a Szombathely-Békéscsaba vonaltól délre. Éjszakára mindenhol csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, de néhol még reggel is előfordulhat kisebb eső, zápor. Kisebb körzetekben - főként északkeleten - erősen felhős marad az ég.

A kevésbé felhős tájakon hajnalban foltokban párás, ködös idő lesz. Szombaton kisüt a nap, de újra gomolyfelhők képződnek, és többfelé valószínű záporeső, zivatar.

Pénteken a délnyugati, nyugati szél élénk, időnként erős lesz, szombaton viszont már csak zivatarok környezetében lehetnek erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 23 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!