Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.05.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Hazánktól északra többközéppontú ciklonrendszer található, ami változékony időt okoz Észak-Európában, de Nyugat- és Közép-Európa legnagyobb részének időjárásába is beleszól. Ebben a térségében a legtöbb csapadék Svédország középső, illetve Finnország déli részén esik, ahol a légörvények középpontjai vannak. Anticiklon, és az ezzel általában együtt járó száraz, eseménytelen idő a Földközi-tenger térségében van, bár az Ibériai-félszigeten lokális jelleggel kialakul konvektív csapadék. Péntek estig egy hidegfront vonul át a Kárpát-medencén, átmeneti felhősödést és éjszaka csapadékot is okoz, de napközben több órára kisüt a nap.


Várható időjárás péntek estig:

------------------------------


Csütörtök délután általában napos, gomolyfelhős időre van kilátás, az északkeleti határszélen néhol záporral. Hidegfront érkezik, így nyugat felől egyre többfelé beborul, és a front nyomán eső, zápor is várható. Éjszaka kelet felé halad a csapadékzóna, miközben gyengül az intenzitása, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon lesz. Hajnaltól nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, kiderül az ég, de a Tisza vonalától keletre még felhős időre van kilátás néhol záporesővel.

Pénteken napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja a napsütést, ám csak néhol alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar is. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik, a magasabban fekvő helyeken viharos közeli széllökések is előfordulhatnak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati, északnyugati részén 7, 10 fok lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 24 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!