Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.06.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa időjárásában az elmúlt 24 órában nem történt változás. Az Atlanti-óceán felett továbbra is ciklon örvénylik, miközben Délnyugat-Európa felől magas légnyomás nyúlik be a kontinens középső részei fölé, ezért sokfelé napos, nyári időjárás jellemző.

A Fekete-tengertől északra sekély ciklon található, arrafelé záporok, zivatarok jellemzők, a hőmérséklet is elmarad a sokévi átlagtól.

Egyelőre lényegesen hazánk időjárásában sem lesz változás, a nappali gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar.


Várható időjárás péntek éjfélig

-------------------------------

A gomolyfelhőkből elszórtan - nagyobb valószínűséggel a Duna vonalában és attól keletre - számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadással. A késő esti órákra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, és többnyire kevés lesz a felhő, de helyenként még hajnalban is előfordulhat zápor.

Pénteken napközben az ország legnagyobb részén sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, amelyekből elszórtan - nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon - alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet többfelé élénk, csütörtökön a Dunántúl nyugati felén és Zemplénben erős széllökések kísérik, éjszakára mérséklődik a légáramlás. Zivatarok környékén is számítani kell átmeneti szélerősödésre, akár viharos széllökésekkel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 24 és 29 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!