TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.06.11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Továbbra is anticiklonális hatások alakítják kontinensünk nagy részének időjárását, ez alól a Fekete-tenger térsége a kivétel, ott ugyanis egy ciklon örvénylik. A Brit-szigeteket egy hidegfront éri el, aminek hatására ott ismét csapadékosabbra fordul az időjárás. Szárazföldünk egészén azonban inkább csak helyi hatásoknak köszönhetően alakulnak ki záporok, zivatarok.

Európában a legmelegebb továbbra is az Ibériai-félsziget déli részén van, ahol néhol 37, 38 fokot is mérnek.

A Kárpát-medence időjárásában nagy változás nem lesz. Maradnak a szórványos záporok, zivatarok, de szombat estétől egy hidegfront éri el hazánkat.


Várható időjárás szombat éjfélig

--------------------------------

Éjszakára a gomolyfelhők összeesnek, illetve lecseng a záporok, zivatarok nagy része, de észak felől vastag felhősávok sodródnak az ország fölé, és néhol még gyenge csapadék előfordulhat.

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarják a napsütést, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek. Napközben helyenként, elsősorban a Dunántúlon számíthatunk záporra, zivatarra, majd egy kisebb szünet után estétől egy hidegfront érkezik északnyugat felől, amely mentén intenzív zivatartevékenység valószínű. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 30 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!