Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.06.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Hullámzó front húzódik Norvégia, Anglia és a Vizcayai-öböl felett. Ennek megfelelően a nyugat-európai partvidéken többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar, és a hidegfronti szakasz átvonulását követően jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A front előtt ugyanis kifejezetten meleg levegő érkezik Nyugat-Európa fölé is, így Délkelet-Angliában 28, 29, a Benelux-államokban 30, Franciaországban pedig 32, 33 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Ha ennyire meleg Közép-Európában nincs is, de nagy területen regisztrálnak 30 fok közeli csúcsértékeket. Litvánia és Lettország fölött található ugyanis egy nagykiterjedésű anticiklon középső területe, amelynek köszönhetően Közép- és Kelet-Európa legnagyobb részén napos, eseménytelen az időjárás.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé ennek a magasnyomású területnek a peremén egyre melegebb és száraz levegő érkezik; fokozódik a kánikula.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------

A sok napsütés mellett csütörtökön és pénteken is megjelennek gomoly- és fátyolfelhők az égen, csapadék az ország döntő részén nem lesz. Csütörtökön azonban a keleti, délkeleti határ közelében előfordulhat egy-egy futó zápor, illetve zivatar, a Partium felől besodródva. Az északi, északkeleti szél napközben megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 32, 33 fok közelében alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!