TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Az időjárásunkat a következő napokban alakító magassági hidegörvény hatására jelenleg még a Benelux-államoktól Észak-Olaszországig terjedő területen csapadékos és az átlagosnál lényegesen hűvösebb az időjárás. Több helyről érkezett 50 mm-t meghaladó csapadékról jelentés, a maximumok pedig csak 20 fok közelében alakulnak.

A Brit-szigetek fölött anticiklont figyelhetünk meg, így ott csapadékmentes az idő. Kontinensünk többi részének időjárását jellegtelen nyomási kép jellemzi, az évszaknak megfelelően meleg van, és záporok, zivatarok is csak Közép-Kelet-Európában és a Balkán-félszigeten alakulnak ki. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását az említett hidegörvény alakítja, így sokfelé kell konvektív csapadékra számítani.Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------


Péntzeken a fátyolfelhők és a gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb napsütésre a Dunántúl északi felén számíthatunk, délután pedig a déli és keleti megyékben elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Éjszaka délkelet, dél felől kiterjedt zivatarzóna érkezik, emiatt reggelig sokfelé valószínű zivatar, majd eső is.

Szombaton országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható, a Dunántúlon azonban inkább erősen felhős égkép lesz jellemző. Rövidebb-hosszabb szünetekkel sok helyen valószínű ismét zápor, zivatar. A zivatarokat pénteken és szombaton is elsősorban felhőszakadás kísérheti. Az északias szél főként zivatarok környékén lehet erős vagy viharos.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 25 és 31 fok között valószínű, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg a Tiszántúl északi felén néhány fokkal melegebb lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!