Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetek és a Benelux-államok felett markáns anticiklont figyelhetünk meg, azonban nem csak arrafelé, hanem a mediterrán térségben is napos, eseménytelen az időjárás. Egyes területeken az átlagosnál melegebb van, így például Angliában 30 fok körül, Spanyolország nyugati, délnyugati részein 35 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Hullámzó front húzódik az Uraltól egészen a Keleti-Kárpátokig, így a front mentén felhősebb az idő, és záporok, zivatarok is előfordulnak. A front előterében elsősorban Románia fölött még egy magassági hidegörvény hatására labilis a légrétegződés, így keleti szomszédunk felett és a környező területeken erősen felhős az ég, és többfelé hull jelentős mennyiségű csapadék.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb és mérsékelten meleg levegő áramlik.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------

A Dunántúl túlnyomó részén és a Duna menti területeken kedden és szerdán is napos, száraz idő várható. A keleti megyékben azonban a többórás napsütés mellett mindkét nap erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Kedden délután elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal mentén kell záporokra, zivatarokra számítani, majd éjszaka e vonal mentén és attól keletre valószínű konvektív csapadék, de hajnalban már kevesebb helyen eshet.

Szerdán kora délutánig helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még előfordulhat az ország keleti felén, de a délután második felére ezek is megszűnnek. Az északi, északnyugati szelet kedden még többfelé, szerdán már csak kevés helyen kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében is lehet átmenetileg erős vagy viharos a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 28 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!