Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk nagyobb részén továbbra is nyugodt, gomolyfelhős, napos, és többnyire csapadékmentes az időjárás. Európa nyugati, valamint északkeleti részén azonban egy-egy ciklon tevékenykedik. Előbbi Franciaország, illetve a Brit-szigetek tágabb térségében, utóbbi a Kelet-európai-síkság északi részén okoz záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárást.

A hőmérséklet a felhősebb, csapadékos tájak kivételével szinte mindenhol napról-napra emelkedik. Továbbra is Spanyolországban, annak is a keleti felén fordulnak elő a legmagasabb hőmérsékletek, ott néhol 40 fokot is mérünk a délutáni órákban. A Kárpát-medence fölé egyre melegebb és nedvesebb levegő áramlik, így amellett, hogy megnő a záporok, zivatarok esélye, ismét visszatér a hőség.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

-----------------------------------------------------


Szombaton napos, gomolyfelhős időre van kilátás csapadék nélkül. Nyugat felől aztán fátyolfelhők sodródnak fölénk, majd estétől egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a Dunántúlon, annak is főként az északi részén záporok, zivatarok alakulnak ki.

Vasárnap reggel, délelőtt az éjszakai konvektív csapadék kelet felé helyeződik, ám közben gyengül, szűnik. Ezt követően az ország nagy részén napos időre számíthatunk, és csak kevés helyen eshet. Késő délutántól, estétől azonban ismét egyre magasabbra törnek a gomolyfelhők, ezzel együtt pedig megnő a záporok, zivatarok esélye. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, a kevésbé felhős keleti részeken lesz hűvösebb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 35 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!