Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Franciaország északi területei felett örvénylik az a ciklon, amelynek környezetében és előoldalán többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és záporok, zivatarok alakulnak ki.

Kelet-Európa és Skandinávia időjárását anticiklon alakítja, ezeken a tájakon általában sokat süt a nap, és csak elvétve fordul elő csapadék.

A Kárpát-medence fölé délies áramlással egyre melegebb levegő érkezik, egyre nagyobb területre tér vissza a hőség, de a labilis légkörben záporok, zivatarok kialakulására is van esély.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

----------------------------------------------------

Az ország nagy részén vasárnap és hétfőn napközben is sok napsütésre számíthatunk és csak kevés helyen, kis eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mindkét nap a késő délutáni óráktól, valamint éjszaka valószínű az ország egyes részein.
Vasárnap délután a Dunántúlon kevés helyen, este, éjszaka hozzávetőlegesen a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában, majd ettől északkeletre, hétfőn késő délutántól pedig legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon alakulnak ki záporok, zivatarok. A déli, délkeleti szél napközben több helyen megélénkül, néhol megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 37 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!