TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kelet-Európa és Skandinávia nagy részének időjárását egy nagykiterjedésű anticiklon alakítja, melynek hatására ezeken a területeken jórészt napos, nyugodt az idő. Ezzel szemben Északnyugat-Európában több a felhő, arrafelé sekély ciklonális mező okoz záporokat, zivatarokat, például Délkelet-Angliában több tíz milliméternyi zúdult le rövid idő alatt. De előfordul csapadék a Földközi-tenger nyugati medencéjében is.

A Kárpát-medence kedd estig ennek a ciklonális mezőnek az előoldalán helyezkedik el, így délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érik el térségünket. A labilis légtömegben csak néhol fordul elő zápor, egy-egy helyen zivatar.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

---------------------------------------------------

Délután a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen. Csapadék főleg az északi, északnyugati megyékben alakulhat ki estétől záporok, zivatarok formájában. Éjszaka a legtöbb helyen kiderül az ég, de maradhatnak felhősebb tájak is, és az északi, északkeleti tájakon további záporok, zivatarok még lehetnek.

Kedden főleg fátyolfelhők lesznek túlsúlyban, de emellett gomolyfelhők is képződnek, azonban csak helyenként fordulhat elő főként az északnyugati, északi megyékben zápor, egy-egy zivatar. A szél estére fokozatosan veszít erejéből, de kedden napközben újból többfelé megélénkül, sőt meg is erősödik a délnyugati légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 31 és 37 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!