Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.07.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Nagy-Britannia felett sekély ciklon örvénylik, amely a Brit-szigeteken kívül a Benelux térség, Észak-Franciaország, valamint az Északi-tenger partvidékének időjárását is meghatározza. Arrafelé általában közepesen és erősen felhős az ég, csak rövidebb időszakokra süt ki a nap. Több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar, a legnagyobb mennyiség Dél-Angliában, Belgiumban, illetve Dél-Skandináviában esik. Utóbbi helyen néhol 50 mm is előfordul. Ezen kívül az Alpok felett és a Földközi-tenger nyugati medencéjében fordulnak elő nagyobb számban zivatarok. Utóbbit egy sekély ciklon okozza, előbbit pedig egy nedves, labilis zóna, ami az alpi országokon halad keresztül.

Szerda estig a Kárpát-medencében folytatódik a kánikula, a legtöbb helyen 35 fok fölé melegszik fel a levegő, de kevés helyen záporok, zivatarok is kialakulnak.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------

A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők úsznak fölénk. Nagyobb eséllyel az északnyugati, északi megyékben törhetnek magasabbra, illetve állhatnak össze a felhők, és ott alakulhatnak ki helyenként - nappal nagyobb, éjjel kisebb számban - záporok, zivatarok. A délnyugati szél a napközben többfelé megerősödik, emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 33 és 38 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!