TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európában a Kelet-európai-síkságon és a Balkánon tombol a forróság, előbbi helyen ráadásul egy ciklon ott tartózkodó hidegfrontja előtt záporok, zivatarok teszik fülledtebbé az időt. Görögországban egy-egy helyen pedig már a 45 fokot közelíti a hőmérséklet.

Felhősebb, csapadékosabb idő tapasztalható Nyugat-Európában is, valamint az olasz csizma déli részein, ahol egy-egy légörvény hatására alakul ki eső, zápor, néhol zivatar.

A kontinens középső területein viszonylag nyugodtabb idő tapasztalható, de néhol itt is előfordul csapadék.

A Kárpát-medencébe délnyugat felől kissé melegebb léghullámok érkeznek, így átmenetileg pár fokkal erősödik a nappali felmelegedés, emellett szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Gomolyfelhők zavarják a napsütést, és főként a Dunántúlon és az északkeleti megyékben időszakosan több lehet a felhő. Arrafelé elszórtan záporok, néhol zivatarok is előfordulhatnak. Estétől északnyugat, nyugat felől egyre vastagabb felhők érkeznek fölénk, erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban az ország északi, északnyugati felén eső, záporeső, néhol zivatar alakulhat ki.

Szerdán a többórás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, a legtöbb napsütés az Alföldön várható. Napközben a záporok, zivatarok fokozatosan északkelet felé korlátozódnak, délután már kevés helyen lehet csapadék.

Kedden a szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg, szerdán napközben viszont már nagy területen megélénkül a nyugati, délnyugati légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 32 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!