Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon frontrendszerén létrejött hullámvetés miatt Közép-Európában kialakult egy másodlagos alacsony nyomású képződmény. Ezen ciklon területén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő az eső mellett zápor, illetve zivatar, sőt hevesebb viharok is.

A frontálzónától délre a Balkánon továbbra is napos, forró idő jellemző, továbbá a Kelet-európai-síkság és Skandinávia túlnyomórésze fölött is csak kevés felhő van anticiklonális hatások jóvoltából.

A Kárpát-medence időjárását a fent említett alacsony nyomású képződmény alakítja, pénteken hátoldalán északnyugat felől már hidegebb és szárazabb levegő áramlik térségünkbe.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------


Erősen felhős vagy borult lesz az ég, kevés napsütés elsősorban a déli, délnyugati megyékben lehet. Az eső mellett záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Késő délutántól, kora estétől határozottan szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, ezzel együtt pedig a csapadék is szűnik nyugat felől. Éjszaka már többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de az északkeleti, keleti megyékben maradhatnak erősebben felhős tájak is, és ezeken a területeken az éjszaka második feléig még további eső, zápor, zivatar előfordulhat. Pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, de főleg északkeleten, valamint a Dunántúlon erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és errefelé elszórtan zápor, néhol zivatar kialakulhat, máshol minimális a csapadék valószínűsége. Az északnyugati, csütörtökön az Alföldön a délnyugati szelet nagy területen kísérik élénk, időnként erős széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 22 és 28 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!