Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk középső részén főleg anticiklonális hatások érvényesülnek, általában napos idő jellemző kevés felhővel, de hajnalban már az őszt idéző rétegfelhőzet is kialakul a völgyekben, medencékben. Ezt az anticiklont szinte minden oldalról ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontok veszik körbe. Ezeken a vidékeken már jóval változékonyabb, kissé csapadékosabb az időjárás. Hőmérséklet szempontjából Európa két részre szakadt, az északi, valamint középső tájakon is kora őszies idő uralkodik. A mediterrán térségben viszont továbbra is tombol a nyár.

A Kárpát-medence időjárását szombat estig főként helyi hatások alakítják, hajnalban rétegfelhőzet képződhet, amely hamar feloszlik, és napközben már gomolyfelhős, napos idő várható egy-egy zápor kíséretében.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

----------------------------------------------------

A folytatásban marad a nyugodt, eseménytelen idő, naplemente tájékán a gomolyfelhők nagy része összeesik. Éjszaka ismét vastagabb felhősávok képződhetnek az alacsonyabb szinteken, akár nagy területen is, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Szombaton az éjszaka képződő felhők a délelőtt folyamán szakadoznak, majd folytatódik a napos, gomolyfelhős idő. Helyenként zápor, főleg északkeleten akár zivatar is kialakulhat. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul. A tartósan derült, hidegre érzékeny helyeken ennél jóval hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 30 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!