Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Finnország felett ciklon örvénylik, frontjai pedig a Balti-tenger, Oroszország és Fehéroroszország felett húzódnak. Az említett területeken sok a felhő, és sok helyen esik az eső, a skandináv hegyekben havazik. Helyenként 20-30 mm csapadékot mérnek.

Ezzel szemben a Brit-szigetektől az Alpokon át a Földközi-tengerig anticiklon terül el, ahol a leszálló légmozgások hatására többnyire napos idő van. Tartósan felhős idő inkább csak az óceánhoz közel lévő helyeken van, illetve a hegyek felett időszakosan gomolyfelhők alakulnak ki. Utóbbiakból lokális jelleggel záporok, zivatarok is kialakulnak mind az Alpokban, mind a Balkánon lévő hegységekben. A folyóvölgyekben reggel ködfoltok is képződnek.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárására is ez az anticiklon lesz hatással, azonban a légköri feltételek adottak lesznek helyenként záporok, zivatarok kialakulásához.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------


Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, és elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar. Éjszakára a legtöbb helyen csökken a felhőzet, északkeleten maradhat több felhő, illetve a Dunántúl fölé fátyolfelhőzet úszik. Hajnalra pára- és ködfoltok alakulnak ki. Kedden a kissé és közepesen felhős ég mellett több órára kisüt a nap, és főként északkeleten és nyugaton lehet helyenként záporra, esetleg zivatarra számítani. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a nappali órákban időnként megélénkülhet az északnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 5 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 29 fok között valószínű
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!