Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Egyre mozgalmasabbá válik az időjárás kontinensünkön. A magasnyomás fokozatosan gyengül, helyét ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontok veszik át. Nyugat-, sőt már Közép-Európában is egyre nagyobb területen növekszik meg a felhőzet, és fordul elő csapadék. Ettől kicsit keletebbre még tartja magát az anticiklon, így ott egy viszonylag nyugodtabb zóna található.

A Kelet-európai-síkság felett ugyancsak légörvény található, emiatt változékony, csapadékos az idő.

A Kárpát-medencében is vége a nyugalom korának, csütörtök estig egyre inkább a nyugatról érkező frontálzóna veszi át az irányítást az időjárás felett.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Szerdán északnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé és szűri majd a napsütést, keleten gomolyfelhős, napos idő várható, ott elvétve lehet egy-egy futó zápor. Estétől tovább terjeszkedik, ezzel együtt meg is vastagszik a magasszintű felhőzet, reggelre a keleti vidékeken erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Néhol gyenge záporeső előfordulhat.

Csütörtökön is a Tiszántúlon összpontosulnak a vastagabb felhők, máshol a sok fátyol- és gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében kevés helyen, délutántól már elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Estétől tovább növekszik majd a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön időnként erős lesz.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!