Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Azori-szigetektől a Lappföldig magasnyomású zóna húzódik, amelynek területén kevés a felhő, az Északi-tenger környékén és az Alpoktól nyugatra található egy okkludálódott frontrendszer felhő- és csapadékrendszere. Ezzel szemben a Kelet-európai-síkság déli részén, a Balkánon és az Adriai-tenger környékén ciklonális hatások érvényesülnek, ami változékonyabb időjárással jár. Errefelé már több felhő képződik, és a csapadék előfordulási területe is nagyobb.

Kedd estig magassági teknő, illetve hidegörvény alakítja a Kárpát-medence időjárását, csak rövid időszakokra süthet ki a nap, és a déli országrészben helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------

Délután többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd szakadozik, csökken a felhőzet, de csak kisebb körzetekben derül ki az ég. Elsősorban a Dél-Alföldön, valamint éjjel az Alföld középső részén is lehet eső, zápor. Holnap a közepesen és erősen felhős időszakok között rövidebb napos időszakok lesznek a jellemzik.

Hétfőn az ország déli felén többfelé várható eső, zápor, délutántól viszont nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék, legkésőbb az éjféli órákban az Alföld déli és középső részén történik ez meg.

Kedden számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szél napközben sokfelé megélénkül, ma néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 11 fok között alakul, de a kevésbé felhős helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13, 18 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!