Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nyugati, illetve középső részén is főleg magasnyomás alakítja az időjárást. Ezeken a területeken a reggeli órákban pára, köd képződik, de gyorsan elillan napközben, ezt pedig gyengén felhős, napos idő követi. Az említett magasnyomás peremén több ciklon is örvénylik keresztül-kasul Észak-, illetve Kelet-Európán át. Ezeken a részeken felhős, változékony, olykor csapadékos az idő.

A Kárpát-medencét pénteken egy hidegfront súrolja, de csak átmeneti felhősödést, szélerősödést okoz.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------

A gomolyfelhők mellett észak felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé, amely az esti órákra elkezd megvastagodni. Éjjel már egy érintő hidegfront vastagabb, ugyanakkor szakadozott felhőzete is érkezik, de elsősorban északon, északkeleten okoz komolyabb felhősödést. Főleg a reggeli, esetleg még a délelőtti órákban a Nyírség tágabb környezetében lehet gyenge záporeső.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb - eleinte szűrt - napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati régiójában túlnyomóan napos idő várható. A délután második felétől mindenütt csökken majd a felhőzet. Hajnalig a nyugati, délnyugati szél élénk, olykor erős lehet.

Pénteken nagy területen északnyugatira fordul a légmozgás, amely a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak közti sávban erős, többfelé viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb. A többfelé erős északnyugati szél sokat ront majd a hőérzeten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!