Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa keleti tájain és a nyugati partoknál nem unatkoznak a meteorológusok, ciklonok miatt változékony az időjárás. Csapadékot azonban nemcsak ott, hanem Franciaország és az Alpok térségében is adnak a felhők, méghozzá egy zivataros magassági légörvény miatt. Eközben Közép-Európában, a Földközi-tenger nagyobb részén és Skandináviában is nyugodt idő honol: az őszi, hűvös, helyenként ködös hajnalt az átlagosnál melegebb délután követi.

Hazánk időjárására a következő másfél nap során a korábban említett légörvény lesz hatással, jelentős változásra számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

----------------------------------------------------

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő lesz kevés gomoly és fátyolfelhővel. Éjjel a Dunától keletre jobbára felhőtlen marad az ég, a Dunántúlra nyugat felől felhőkaréj húzódik. Az éjszaka második felében a Dunántúlon (esetleg a főváros térségében is) már zápor, zivatar kialakulhat. A csapadék helyben is képződik.

Hétfőn az ország délnyugati kétharmadán felhős idő várható, gomolyfelhő-képződéssel, azonban délelőtt még a Dél-Dunántúlon is sokat süthet a nap. Ott összességében többfelé számíthatunk csapadékra, kisebb körzetekben jelentős mennyiséggel. Eleinte az északi megyékben, középső országrészben, később ettől délebbre is kialakulnak záporok, zivatarok, illetve eső is. Nagy bizonytalanság mellett a Dunántúlon lokálisan több 10 mm is hullhat.

Az északkeleti megyékben viszont késő délutánig a napsütés dominál. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 28 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!