Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk északi harmadán ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok vonulnak nyugatról kelet felé, emiatt ott változékony, több helyen csapadékos, összességében az évszaknak megfelelő az időjárás. Délebbre Nyugat-Európa, valamint a Kelet-európai-síkság déli része fölött egy-egy anticiklon helyezkedik el, így az érintett területeken általában napos, eseménytelen az idő. A Balkán-félsziget fölött ugyanakkor továbbra is markáns ciklon örvénylik, emiatt a térségben továbbra is sokfelé esik az eső, illetve zivatarok is kialakulnak. A tegnapi nagy mennyiségű csapadékot követően az Égei-tenger mentén az előző 24 órában is jelentős mennyiség esett, nem egy helyről jelentettek 50 mm-t meghaladó csapadékösszeget. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig az említett nyugati anticiklon alakítja, emiatt száraz levegő érkezik fölénk, a csúcshőmérsékleti értékek pedig a sok évi átlagnak megfelelően alakulnak.



Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------


Szombaton délután már alapvetően gyengén felhős, napos idő várható érdemi csapadék nélkül. Éjjel nagyobbrészt derült lesz az ég, de elsősorban a Duna és Tisza közötti területeken alacsonyszintű felhőzet képződhet. Foltokban köd is kialakulhat. Vasárnap a ködfoltok feloszlása után túlnyomóan napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de az ország középső harmadában lehetnek felhősebb tájak is. Csapadék nem lesz. Szombat délután az északi szél még megélénkülhet, ezt követően gyenge marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél kissé hidegebb, míg a nagyobb városokban, vízpartokon, magasabban fekvő tájakon enyhébb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 14 és 17 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!