Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk nyugati és északkeleti részein ciklonok és hozzájuk tartozó frontok vonulnak nyugatról kelet felé, emiatt ott változékony, több helyen csapadékos az időjárás. Közép-Európa felett nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el, így az érintett területeken az éjszaka során képződött köd feloszlása után általában napos, eseménytelen az idő.

Az elmúlt napokban a Balkán-félszigeten, különösen Görögországban nagy mennyiségű csapadékot okozó ciklon jelentősen gyengülve mostanra kelet felé elhagyta a térséget, így már ott is szárazabb az idő.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig az említett magasnyomás alakítja, emiatt továbbra is száraz marad az idő, a hőmérsékleti értékek pedig a sok évi átlagnak megfelelően alakulnak.


Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------


Eleinte jobbára derült lesz az ég, majd az éjszaka második felében északnyugat, észak felől zömmel vastag fátyolfelhőzet érkezik, de emellett alacsonyabb szinteken is megnövekedhet a felhőzet. Főként a Mura és Dráva völgyében köd képződik.

Hétfő reggel, délelőtt közepesen vagy erősebben felhős lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, délután így már jobbára napos, gomolyfelhős idő várható. Csapadék nem lesz, és a szél is gyenge marad.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken -2, -3 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 13 és 17 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!