Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Atlanti-óceán felett markáns ciklon örvénylik, amely nedves levegőt szállít a Brit-szigetek fölé. Kontinensünk nyugati partvidékén a szél is sokfelé feltámad.

Ugyancsak változékony, több helyütt csapadékos, szeles időt okoz a Kelet-európai-síkság északi felén található alacsony nyomású légörvény. Ezzel szemben szárazföldünk nagy részén anticiklon, a benne uralkodó leszálló légáramlat alakítja az időjárást. A több helyen párás, ködös éjszakai, hajnali órákat követően inkább csak gomoly-, illetve fátyolfelhők zavarják a napsütést, számottevő csapadékot nem jelentenek.

A Kárpát-medence időjárását kedd estig döntően az említett anticiklon határozza meg. Folytatódik a csendes őszi idő. A hőmérséklet lényegesen nem változik.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------

Eleinte változóan felhős idő lesz, estétől átmenetileg csaknem mindenütt kiderül az ég. Az éjszaka második felében ismét vastagabb fátyolfelhőzet érkezik északnyugat felől. Ugyanakkor az északkeleti megyékben is vastagabb lehet helyenként a felhőzet. Hajnalra ködfoltok képződnek. Kedden a ködfoltok megszűnését követően a többnyire kevés gomoly-, és a viszonylag sok fátyolfelhő mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő estétől érkezhet északnyugat felől vastagabb felhőzet. Csapadék nem várható. Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül az északnyugati, kedden a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!