Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Továbbra is Finnország fölött örvénylik az a ciklon, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontzónája megközelítette a Fekete-tenger partvidékét és a Balkán-félszigetet is, mögötte pár fokkal hűvösebb levegő áramlik Közép- és Kelet-Európa térségébe. A front mentén több helyen esik az eső, havazás inkább csak az északi tájakon és a magasabb hegyekben fordul elő.

Nyugat-Európa felett anticiklon található, amely fokozatosan helyeződik át a szárazföld belseje felé. Ez a magasnyomású képződmény alakítja hazánk időjárását is a következő időszakban, hatására nyugodt, száraz időre számíthatunk.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------


A gomolyfelhők mellett szombaton sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor. Éjszaka országszerte kiderül az ég, majd vasárnap napközben derült, napos, száraz idő várható, északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. Az északnyugati szelet szombaton napközben több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik, majd estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +3 fok között alakul, de főként az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 15 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!