Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.10.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk középső és déli részén továbbra is anticiklonális hatás dominál. Sokfelé csapadékmentes az idő, nagy területen derült az ég, ugyanakkor a hajnali órákban többfelé képződik köd. Azonban Szicília térségében egy magassági légörvény hatására erőteljes a konvekció, lokálisan 100 mm-t meghaladó csapadékösszegekről érkezett jelentés.

A változékony, csapadékos időt okozó frontok Európa északi felén vonulnak, de számottevő csapadékot csak kisebb körzetben okoznak.

A Kelet-európai-síkságon helyenként erősen fagy, és nappal is csak néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Ezzel ellentétben délnyugaton - kiemelten az Ibériai-félszigeten - még meghaladja a 20 fokot a csúcsérték.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig továbbra is magasnyomás alakítja.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Szerdán a köd és rétegfelhőzet gyorsan feloszlik, ezt követően túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható némi fátyolfelhőzettel. Éjszaka párássá válik a levegő, többfelé köd is képződhet. Csütörtökön túlnyomórészt derült, napos idő várható, de a nyugati, délnyugati határ közelben a köd tartósabban megmaradhat, ott csak késő délelőtt oszlik fel teljesen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor csütörtök napközben Sopron és a Fertő környékén megélénkül a déli szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken -4, -6 fok sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!