Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa északi, északkeleti felében egy több középpontú alacsony nyomású légköri képződmény terül el, amelynek frontjai változékony, gyakran csapadékos időjárást okoznak arrafelé. Az eső mellett elsősorban Nyugat-Oroszországban nagy területen havazik. A Földközi-tenger nyugati medencéjében eközben egy mediterrán ciklon kezdett el fejlődni, ám számottevő csapadékról még nem érkezett jelentés. Az említett két ciklonális képződmény között egy magasnyomású zóna terül el, emiatt Franciaországtól egészen Törökországig nyugodtabb az idő, az éjszakai órákban sokfelé képződik köd, valamint rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is tartósan megmarad. A Kárpát-medence időjárását kezdetben még a gyengülő anticiklon határozza meg, majd hétfőn délnyugat felől nedvesebb levegő érkezik, miközben észak felől lassan hidegebb és szárazabb levegő szivárog be a Kárpát-medencébe.Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------


Éjszaka ismét terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, eközben pedig szép lassan a magasabb szinteken is megnövekszik a felhőzet, így hétfőn felhős, párás időben lesz részünk. Egyes részeken tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. A ködös tájakon szitálhat, illetve hétfő délutántól kisebb eső is előfordulhat - erre nagyobb esély délnyugaton van. Az északira forduló szél hétfőn előbb a Dunántúl nyugati részén, estétől már a Tiszántúlon is megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +5 fok között alakul, a kezdetben is felhős részeken lesz enyhébb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 5 és 10 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!