Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kelet-Európa időjárását egy több középpontú alacsony nyomású légörvény alakítja. Ennek a légörvénynek a hidegfrontja nagyjából a Prága-Moszkva tengelyen helyezkedik el. A hidegfront mögött hideg levegő árasztja el ezt a térséget, a front az eső mellett többfelé havazást is okoz.

A Földközi-tenger nyugati részén, Szardínia felett kimélyült mediterrán ciklon okoz csapadékos, zivataros időjárást az Ibériai-félszigeten és Olaszországban, valamint a Balkán-félsziget nyugati részén.

A Brit-szigetek, Franciaország és Németország északi területein, illetve a Balti-tenger térségében egy magasnyomású képződmény helyezkedik el, ezeken a területeken többnyire derült az idő.

A Kárpát-medence időjárását jelenleg az Oroszország felett található ciklon hidegfrontja és a mediterrán ciklon nedvességi mezeje alakítja. A hidegfront elvonultával szárazabb, hidegebb levegő tölti ki a Kárpát-medencét.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------


Túlnyomóan borult, párás idő várható. Hajnalig helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, az éjszaka második felében egyre inkább már csak a délnyugati megyékben, illetve a Duna vonalának tágabb környezetében. Késő este északnyugat felől elkezdődik a felhőzet csökkenése, ugyanakkor a déli megyékben és a Duna-Tisza közén kedd délutánig még sok lesz a felhő. Másutt kedden napos, gyengén felhős idő várható. Az északi szél a Dunántúl nyugati részén, estétől már a Tiszántúlon is megélénkül, kedd délután mindenütt mérséklődik a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 között várható, de az északkeleti fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 5 és 9 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!