Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetek és Közép-Európa időjárását egy magasnyomású képződmény alakítja. Ennek hatására azon a területen anticiklonális hatások érvényesülnek, leginkább a napsütés dominál, de sok helyen köd is képződik.

A Balti-tenger térségében ciklon tevékenykedik, ott borult az idő, eső, főleg északon havazás több helyen is előfordul. Oroszországban továbbra is egy hidegörvény található, borult, hideg az idő, a maximumok fagypont alatt alakulnak.

Az Ibériai-félsziget, illetve a Földközi-tenger középső területének időjárását két mediterrán ciklon határozza meg. Azokon a területeken csapadékos az időjárás, zivatarok is előfordulnak.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig főként a már említett anticiklon alakítja, a legtöbb helyen napos, száraz időre számíthatunk.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------


Éjszaka az ország döntő részén derült lesz az ég, csak északkelet fölé sodródhatnak felhők, emellett foltokban pára, köd képződhet, ez azonban a reggeli órákban gyorsan megszűnik. Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Estére mindenütt veszít erejéből az északias szél, szerdán többnyire mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között valószínű. A fagyzugokban, homokhátságokon ennél akár még hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 5 és 9 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!