Időjárás
meteoblue
TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.11.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Igencsak mozgalmas kontinensünk időjárása, gyakorlatilag egyetlen hatalmas többközéppontú ciklon a meghatározó a légköri frontjaival. Az ezen frontok mentén kialakuló hullámok pedig gyorsan újabb ciklonok keletkezéséhez vezetnek. Így aztán általában erősen felhős vagy borult, sokfelé csapadékos az idő: az eső mellett a szárazföld északnyugati felén már síkvidéken is egyre többfelé jelent meg a hó.

Emellett a Földközi-tenger partvidékén zivatarok, intenzív zivatarok is előfordulnak. Csak kevés helyen szakadozottabb a felhőzet, és ez akkor is inkább csak átmeneti jellegű.

Nagyon változatos a Kárpát-medence időjárása is, és ez így lesz a következő 36 órában is, ugyanis a Genovai-öbölben kialakult újabb mediterrán ciklon délnyugatról a térség fölé helyeződik: előbb a melegfrontja lesz a meghatározó, majd vasárnap a hidegfrontja vonul át fölöttünk.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------

Általában sok lesz a felhő, hosszabb szakadozások szombaton késő estig több helyen, vasárnap délelőtt elsősorban az Alföldön lehetnek. Nyugatról kelet felé több csapadékzóna is átvonul, sokfelé várható eső, zápor, vasárnap nagy területen gyűlhet össze jelentős mennyiség. Emellett vasárnap estétől a Dunántúlon egyre növekvő eséllyel válthat a halmazállapot havas esőbe, illetve hóba. Éjjel nagy területen válik párássá, ködössé a levegő, és vasárnap elsősorban az Északi-középhegységben csak lassan javulhatnak a látási viszonyok. Napközben helyenként élénk, vasárnap az Alföldön erős lökések is kísérhetik a délies szelet, amely vasárnap egyre nagyobb területen északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű. Délkeleten, keleten lesz enyhébb az idő, ahol helyenként az éjszaka első felében áll be a minimum. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 7 és 14 fok között várható, de a naposabb a délkeleti tájakon 15 fok fölötti, míg északnyugaton, nyugaton 5 fok alatti értékek is előfordulhatnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!