Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.05.19

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja, aminek köszönhetően eseménytelen, napos az idő. Olaszország és Spanyolország déli területeinél már több helyen 30 fok felett alakul a maximum-hőmérséklet.

Ezalatt a skandináv területek, a Brit-szigetek, valamint Európa nyugati partvidékének időjárását frontok teszik változatossá, aminek hatására ott csapadékos időjárás a jellemző, a hőmérsékleti maximumok általában 15 fok körül alakulnak.

A Kárpát-medence időjárását is a már említett magasnyomású képződmény határozza meg, így napos, csapadékmentes idő a jellemző, azonban pénteken már egy-egy záporra, zivatarra is van némi esély.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------

Csütörtökön zavartalan napsütésben lesz részünk. Estétől fátyolfelhőzet sodródik hazánk fölé, pénteken pedig néhány gomolyfelhő is képződhet, melyekből kis eséllyel kialakulhat zápor, zivatar az északnyugati területeken.

Csütörtökön a délnyugati szél a Dunántúlon élénkül meg, amelyet a Kisalföldön és az Alpokalján erős lökések is kísérhetnek, pénteken pedig már nagyobb területen lesz élénk a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken, völgyekben alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 27 és 32 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!