Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.06.28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Norvégiától Ausztriáig egy hullámzó hidegfront figyelhető meg, ennek köszönhetően Nyugat-Európa területén enyhe, a front mentén csapadékos időjárás a jellemző, több helyen mértek 20 mm feletti napi csapadékösszeget. Míg Párizsban és a Benelux-államokban általában 19 és 21 fok között alakulnak a maximumok, addig a már említett front előterében, Közép-Európában, valamint délebbre, a mediterrán térségben 30 fok feletti csúcsértékek a jellemzőek.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig egy meleg nedves szállítószalag fogja meghatározni, mely dél felől egyre melegebb, szárazabb légtömegek érkeznek fölénk, tovább erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Kedden általában derült vagy gyengén felhős idő várható, csak kevés helyen lehetnek felhős körzetek. Csak egy-egy zápor vagy zivatar fordulhat elő. Éjszakára ezek lecsengenek, többnyire fátyolfelhős idő lesz.

Szerdán napos idő várható, fátyol- és gomolyfelhőkkel, a Dunántúlon kevés helyen záporral, zivatarral. Szerdán a délkeleti szél nagy területen megélénkül, elsősorban zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökésekkel.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 32 és 38 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!