Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.07.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nyugat-Európa időjárását egy, az Atlanti-óceán felől benyúló anticiklon határozza meg, aminek köszönhetően ott napos, eseménytelen idő a jellemző.

Az Ibériai-félszigeten a csúcsértékek általában 30, míg Nagy-Britanniában 20 fok felett alakulnak.

Keletebbre, Közép-Európa felett egy ciklon örvénylik, melynek déli szakaszán az Alpok vonulatai miatt heves zivatarok alakulnak ki.

A Kárpát-medencén is átvonul az említett hidegfront. Az elkövetkező 36 órában emiatt több alkalommal fordulnak elő záporok, zivatarok.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------


Hidegfront szakadozott, gomolyos felhőzete vonul át nyugatról kelet felé. A csapadékzónája kelete felé halad, melyből záporok, zivatarok, leginkább az Alföldön, majd estefelé a tiszántúli területeken is várhatóak. A front mögött felszakadozik, csökken a felhőzet, estére már csak az ország keleti felén maradhatnak felhősebb területek. Késő estétől csökken a csapadékhajlam, de a Tiszántúlon az éjszaka második feléig még elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Szerdán már napos idő várható, keleten intenzívebb gomolyfelhő-képződéssel, amelyekből záporok, zivatarok kialakulására van esély, illetve délután az Alpokaljára is besodródhat zivatar.

Mind kedden, mind szerdán az északnyugati szél nagy területen megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 31 fok között valószínű, a magasabb értékeket délkeleten, az alacsonyabbakat északnyugaton mérhetik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!