Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.06

(MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában

-----------------------------------------



A Kelet-európai-síkság felett, valamint a kontinens atlanti-óceáni partvidékétől nyugatra egy-egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Hatásukra szárazföldünk döntő részén napos, száraz idő a jellemző, mérsékelt légmozgással. A Skandináv-félsziget felett ciklon örvénylik, ennek hidegfrontja lenyúlik az Alpokig. A front mentén többfelé hull csapadék. Ez a hidegfront a Kárpát-medencét is eléri, de gyengül is közben, így nálunk csak helyenként okoz záporokat, zivatarokat. Vasárnapra néhány fokkal már visszaesik a hőmérséklet.



Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

----------------------------------------------------------------------


Ma a napsütés mellett többfelé számíthatunk gomolyfelhő-képződésre. Elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Éjjel általában közepesen felhős lesz az ég. Inkább az ország északnyugati felén fordulhat elő csapadék. Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Főként a nap első felében valószínű helyenként zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, másutt az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél hűvösebb lehet a hajnal.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 33 fok között alakul, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!