Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában:

-------------------------------

A Brit-szigetektől Észak-Európáig magasnyomású híd húzódik, amely az időjárási frontokat átmenetileg távol tartja a kontinenstől. Általában sok a napsütés, inkább csak helyi jellegű záporok, zivatarok fordulnak elő. Az anticiklon északi, északkeleti felén viszonylag hűvös az idő, míg délen és keleten tovább tart a kánikula.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig az északra elhelyezkedő anticiklon, és az észak felől beáramló egyre alacsonyabb nedvességtartalmú levegő alakítja.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------

Egyrészt délen csökken a felhőzet, ugyanakkor a napsütés hatására szinte országszerte képződnek újabb gomolyfelhők. Záporok, zivatarok főleg a keleti határ közelében, és a Duna-Tisza-közi összeáramlás mentén alakulhatnak ki. Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék.

Szerdán már alapvetően napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 20 fok között alakul, de az északi völgyekben hűvösebb lehet a hajnal. A csúcshőmérséklet szerdán 25 és 30 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!