Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Az időjárási helyzet Európában:

-------------------------------

Kontinensünk legnagyobb részének időjárását anticiklonális hatások uralják, így túlnyomórészt napos, száraz az idő. Időjárási frontok az anticiklontól északra Skandináviában vonulnak, illetve nagyobb nedvességtartalmú levegő főleg tőlünk keletre, a Kelet-európai-síkságon és a Fekete-tenger vidékén van. Arrafelé lokálisan záporok, zivatarok is kialakulnak, de ilyen csapadékgócok helyenként a Mediterráneumban is előfordulnak.

A fent említett nedvesebb levegő hozzánk is eljut, csütörtökön egy leszakadó hidegörvény labilizál, így kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Estétől a gomolyok nagy része feloszlik, éjszakára a legtöbb helyen kiderül az ég. Csütörtökön a sok napsütés mellett már egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés. Éjszaka csapadék nem lesz, azonban csütörtök délután az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön, estefelé már a középső és északnyugati tájakon is kialakulnak záporok, zivatarok. Éjszakára átmenetileg veszít erejéből a szél, de csütörtökön ismét nagy területen élénkül meg az északkeleti légmozgás, keleten meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, azonban a szélvédett, hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 24 és 30 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!