Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.08.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa nyugati területeinek időjárását ciklonok teszik változatossá, melyek csapadékrendszerei elérték a Brit-szigetek térségét, valamint a francia, német területeket is. Franciaország egyes részein a 24 óra alatt lehullott csapadék mennyisége több helyen meghaladta a 25, néhol 30 mm-t is.

Kelet felé haladva, a kontinens belső területein jellegtelen a nyomási mező, bárikus mocsárhelyzet alakult ki, ahogyan a Kárpát-medencében is. Ezeken a területeken többnyire napos idő a jellemző, záporokkal, zivatarokkal.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Kedden napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző. Hétfőn délután és kedden is elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, azonban hétfőn délután a délnyugati területeken nem várható csapadék. Estére a gomolyfelhők összeesnek, sok helyen kiderül az ég, de maradnak felhősebb területek.

A záporok, zivatarok az éjféli órákra mindenütt megszűnnek. Hétfőn délután a déli, délnyugati szél, kedden pedig a nyugatias szél élénkül meg időnként, amely néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is várhatóak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 31 és 36 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!