Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.09.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Balti-tenger felett örvénylő ciklon hullámzó frontrendszere a Kelet-európai-síkságon át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig húzódik. A hullámzó frontrendszer déli területeinél, Olaszország térségében egy újabb ciklon mélyül ki, mely a Balkánon, valamint a Kárpát-medence térségében csapadékos időjárást okoz. A balkáni térség egyes mérőállomásain 100 mm-t meghaladó csapadékösszegekről érkezett jelentés. Nyugatabbra, a Brit-szigetek térsége felett egy anticiklon húzódik, amely Nyugat-Európa időjárását is alakítja.

A Kárpát-medencétől délnyugatra örvénylő ciklon északkelet felé helyeződik át, aminek hatására csapadékos idő jellemzi az ország legnagyobb részét.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------

Borult lesz az ég, majd estétől nyugat felől csökken a felhőzet. Napközben az ország déli területein várható tartósabb eső, majd estétől a csapadékzóna kelet, északkelet felé helyeződik át, ott hajnalig esős idő lesz a jellemző.

Vasárnap napközben felhőátvonulások várhatóak több-kevesebb napsütéssel, azonban az északkeleti megyékben előfordulhatnak felhősebb területek. Napközben elszórtan zápor, valamint egy-egy zivatar kialakulására is van esély. Estétől nyugat felől felhősödés kezdődik, és megnő a csapadékhajlam.

Szombaton az északnyugati szél időnként erősödik meg, míg vasárnap már többfelé várhatóak erős, néhol viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, de a derült, szélcsendesebb délnyugati részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 20 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!