Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.09.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk időjárásában napok óta csekély a változás. Továbbra is ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság felett, míg nyugaton anticiklon helyezkedik el. Záporok, zivatarok főleg keleten, illetve az anticiklon keleti peremén fordulnak elő. A hőmérséklet többfelé az átlag alatt alakul, 20 fokot meghaladó csúcsérték már csak a Földközi-tenger térségében, az Ibériai-félszigeten, Franciaországban fordul elő. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig a keleti ciklon alakítja.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

----------------------------------

A változó mennyiségű és vastagságú (elsősorban gomoly-) felhőzetből szerdán főleg az ország északkeleti harmadában, csütörtökön pedig már a Dunától keletre nagyobb számban alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A nyugati országrészben ugyanakkor több lesz a napsütés, és csak elvétve valószínű zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen élénk lesz, a Nyugat-Dunántúlon szerdán meg is erősödik, de záporok, zivatarok mentén is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 9 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken akár fagypont közelébe is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 20 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!