Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.09.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Csak lassan változik Európában az időjárási helyzet. A Kelet-európai-síkság felett található ciklonális mező fokozatosan gyengül, miközben a nyugati magasnyomás lassanként kelet felé helyeződik át. Keleten alapvetően záporos jellegű csapadék hull, ugyanakkor a Brit-szigeteket elérő hidegfront mentén többfelé esik az eső. A hőmérséklet többnyire elmarad a szokásostól.

A Kárpát-medence időjárását péntek estig egyre inkább a nyugat felől benyúló anticiklon, illetve magassági gerinc alakítja.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------


Csütörtök délután a változó mennyiségű gomolyfelhőzetből a Dunától keletre több helyen alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A nyugati országrészben ugyanakkor több lesz a napsütés, és csak néhol valószínű zápor. Az északi, északnyugati szél csütörtök délután a Dunántúlon és az északkeleti megyékben ismét megélénkül, záporok, zivatarok mentén átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak.

A többnyire derült éjszaka után pénteken már több napsütésre számíthatunk, de az északkeleti megyékben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, számottevő csapadék azonban ott sem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15 és 20 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!