Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.10.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A kontinens középső részén anticiklon épült ki, amely eseménytelen, nyugodt, őszi időt eredményez Európa ezen részén. Borult, csapadékos időjárást egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer okoz a Balti-államokban, a Skandináv-félszigeten, illetve a Brit-szigetek térségében. Előterében a forró, száraz légtömeg hatására 30 fok feletti csúcsértékek a jellemzőek az Ibériai-félsziget nagy részén.

A mediterrán térségében alapvetően az anticiklon dominál, ott enyhe az idő, 20 és 25 fok között alakulnak a maximumok. A Kárpát-medence időjárását is magasnyomás határozza meg, ami hatására fokozódik a nappali felmelegedés és kezdetét veszi a vénasszonyok nyara.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


A fátyolfelhőzet tovább vastagszik. A hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően csütörtökön is napos, fátyolfelhős időre lehet számítani. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél mérsékelt vagy gyenge marad, viszont a Dunántúlon átmenetileg északnyugatira fordul és megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de a hidegre hajlamos területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 25 fok között várható, a magasabb értékek nyugat felé lesznek jellemzőek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!