Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.11.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A változékonyságot okozó időjárási frontok egyre inkább megközelítik a kontinens belső területeit, az anticiklon a Kelet-európai-síkság fölé szorul. Ezért főleg arrafelé nagy területen egész nap borult, párás, míg a nyugat-európai országokban felhős, többfelé csapadékos az idő. Közép-Európa, így a Kárpát-medence fölött egy magassági hidegcsepp tartózkodik, ami több helyen okoz időszakosan esőt, záport, de nem nagy mennyiségben. Az anticiklontól északra egy ciklon hátoldalán hideg, sarkvidéki eredetű levegő nyomul déli irányba; a Baltikumban, valamint a Moszkvától északra eső területeken havazásról is érkezik jelentés.

A Kárpát-medence időjárását kedden még az említett hidegcsepp határozza meg, majd szerdán hullámzó frontrendszer érkezik, valamint egy ciklon is képződik térségünkben: a déli, délnyugati megyékben kiadós csapadék várható.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------

Túlnyomóan erősen felhős vagy borult, párás idő várható. Kedden délnyugatról észak, északkelet felé kisebb-nagyobb csapadéksávok vonulnak az ország északkeleti, keleti felén.

Szerdán dél, délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik: reggel még kevés helyen a Dél-Dunántúlon és az Alföldön, majd egyre többfelé várható eső, zápor. A legtöbb csapadék a déli, délnyugati megyékben hullhat le. Szerdán az északira, északkeletire forduló szél a Dunántúlon megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 11 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!