Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.11.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa döntő részén változékony az idő, az örvénylő ciklonok területein sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék.

A Kelet-európai-síkságon és az Alpokban a havazás, míg másutt az eső a meghatározó csapadékforma.

Nyugodt, de kifejezetten hideg idő Skandinávia északi részein, Lappföldön van egy anticiklon jóvoltából. Arrafelé vannak olyan helyek, ahol napközben sem emelkedik a hőmérséklet -20 fok fölé, de Oroszország európai területein is előfordul -10 fok körüli nappali csúcsérték.

Kedden a mediterrán térségből a Kárpát-medencébe egy újabb ciklon érkezik, emiatt sokfelé várható döntően eső, de az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, vizes hó is előfordulhat. Szerdán ez a csapadékrendszer fokozatosan gyengül.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------


Délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a frontális felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső, de az északkeleti tájakat csak reggel éri el a csapadék. Estétől előbb az Alpokalján, majd hajnaltól már a Bakonyban is előfordulhat havas eső, vizes hó, de vastag hótakaró csak a Kőszegi-, Soproni-hegységben valószínű. Szerdán marad a borult idő, de a Tiszántúlon felszakadozhat a felhőzet, ott akár pár órás napsütés is lehet. A csapadékzóna főleg délutántól fokozatosan gyengül, egyre kevesebb helyen eshet. Kedden néhol megerősödik az általában keleties, éjszaka a Dunántúlon egyre nagyobb területen az északira forduló szél, ott egy-egy viharos közeli széllökés is lehet. Szerdán is több helyen megélénkül a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán döntően 3 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti részeken pár fokkal enyhébb idő is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!