Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.11.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Olaszország felett ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé felhős, esős idő van, helyenként 30-50 mm csapadék esik. Ugyancsak ciklon alakítja a Brit-szigetek és Norvégia időjárását is, azonban ott a hegyekben hó esik. Európa északkeleti részén anticiklon terül el, amely a Kelet-európai-síkság, Lengyelország és Skandinávia nagy részének időjárására is hatással van. Hideg légtömeg helyezkedik el a térségben, napközben is sokfelé marad fagypont alatt a hőmérséklet, de Lappföldön és Oroszország északi részén a -10 fokot sem éri el a csúcsérték. Nem teljesen felhőtlen az ég, sőt, borult, párás, ködös területek is jócskán fellelhetők, és elszórtan hószállingózás, kisebb havazás, a déli részeken ónos eső is előfordul. Ugyancsak anticiklon található az Ibériai-félsziget felett, azonban itt 10 fok fölé melegszik fel a levegő, Dél-Spanyolországban pedig a tavaszias időben 20-24 fokot mérnek.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását is anticiklon alakítja, sokfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelynek nagy része tartósan megmarad.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------

Napközben a látási viszonyok javulnak, de általában erősen felhős vagy borult, több helyen párás idő lesz a jellemző. Szitálás, néhol, elsősorban északkeleten a magasabban fekvő helyeken ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és 4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 10 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!