Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.01.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Földközi-tenger felett egy mediterrán ciklon örvénylik, emiatt ott többfelé felhős, csapadékos az idő. A legtöbb helyen eső a jellemző, de a magasabb hegyvonulatok mentén havazik. Az Atlanti-óceán felett egy hosszan elnyúló frontálzóna található, amely jelenleg a Brit-szigeteket érinti, illetve a Skandináv-félsziget nyugati részén is egy okklúziós front alakítja az időjárást. Szárazföldünk nagy részén viszont anticiklonális hatások érvényesülnek.

A Kárpát-medence időjárását kedd estig a már említett délnyugati légörvény alakítja, de kedden már északnyugat felől egyre nagyobb területet hódít meg a magasnyomás.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------

Hétfőn és kedden is az ország délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, és északkelet felé haladva számíthatunk a kevesebb felhőre. A délnyugati harmadban többfelé valószínű eső, a legtöbb csapadék a határhoz közel részeken valószínű, majd kedden délutántól ott is csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél hétfőn nagy területen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, az Észak-Dunántúlon erős. Kedden kissé veszít erejéből a légmozgás, de az utóbb említett tájegységeken még lehetnek élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappal hőmérséklet kedden többnyire 7 és 11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!