Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.01.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk időjárását továbbra is nagy területen magasnyomású rendszer uralja. Egy anticiklonális híd helyezkedik el az Atlanti-óceán északi területétől, Németországon és Lengyelországon keresztül egészen Kelet-Európáig. Emiatt Európa északi, és déli területit kivéve rétegfelhős, ködös, párás idő a jellemző. A magasnyomású tengely miatt a frontok, ciklonok a kontinens peremterületeire korlátozódnak. Az elmúlt 24 órában csak Skandinávia, Nagy-Britannia, illetve a Földközi-tenger vidékéről jelentettek csapadéktevékenységet. Utóbbi területen egy mediterrán ciklon okoz csapadékhullást, e rendszer dél, délkelet felől megközelíti a Kárpát-medence térségét is. Péntek estig az örvény peremén nedvesebb légtömegek érik el hazánkat.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------

Csütörtökön és pénteken is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Éjszaka helyenként, pénteken elszórt jelleggel számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, illetve néhol vegyes csapadékra. Az északi, északkeleti szél csütörtökön jobbára mérsékelt marad, pénteken már nagy területen, főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve a Bodrogköz térségében megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között valószínű, de az átmenetileg kevésbé felhős északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 0 és +5 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!