Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.02.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nyugat-Európa felett kiterjedt anticiklon helyezkedik el, arrafelé nyugodt az idő. A magasnyomástól keletre Skandináviától Délkelet-Európáig frontálzóna húzódik, melynek területén többfelé felhős, csapadékos az idő.

A frontrendszer hátoldalán Közép-Európát viharos, helyenként erősen viharos, a Kárpátokban orkán erejű széllel hideg, sarkvidéki levegő árasztja el. A szélvihart okozó ciklon elhagyja térségünket, estétől jelentősen veszít erejéből a szél, de vasárnap is még sokfelé lehet élénk, erős az északi légmozgás.


Várható időjárás vasárnap éjfélig:

----------------------------------


Szombat estétől a legtöbb helyen csökken a felhőzet, éjszaka jellemzően derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de a Duna-Tisza közén lehetnek erősebben felhős vidékek.

Vasárnap a felhőátvonulások mellett mindenütt legalább néhány órára kisüthet a nap, azonban főként a Dunától keletre jobban összeállhatnak a felhők. Az északnyugati, északi szél estétől jelentősen veszít erejéből, hajnalban átmenetileg csak kevés helyen, majd vasárnap napközben ismét többfelé kísérik erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntően 0 fok körül valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!