Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Északnyugat-Európa időjárását egy, az Atlanti-óceán felett örvénylő többközéppontú ciklon frontrendszere határozza meg. E mentén Skandináviában, Nagy-Britanniában és Dánia partjainál jelentenek esőt, záporesőt, az északabbra fekvő területekről havazást is. Emellett továbbra is egy sekély ciklon örvénylik a Balkán-félsziget felett záporokat, zivatarokat okozva. A kontinens többi részén, az Ibéria-félszigettől a Kelet-európai-síkságig gyenge anticiklonális mező húzódik, itt többnyire zavartalanul napos, eseménytelen az időjárás.

A Kárpát-medence péntek estig az említett alacsony légnyomású rendszer előoldalán helyezkedik el, így dél, délnyugat felől száraz és egyre melegebb légtömeg érkezik fölénk. Ennek következtében fokozódik a nappali felmelegedés, melynek a péntek este érkező hidegfront vet véget.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------

Péntek délutánig döntően fátyolfelhős idő lesz, olykor szűrt napsütéssel. Az északi, északkeleti megyékben éjszaka középszintű felhőzet is kialakulhat. Péntek délután főként az ország északi felében megvastagszik a felhőtakaró, másutt fátyolfelhős, napos idő lesz. Kisebb csapadék csak estefelé fordulhat elő az Észak-Dunántúlon és az északi határ mentén. A déli, délnyugati szél csütörtökön többfelé, pénteken szinte mindenütt megélénkül, illetve nyugaton sokfelé meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 25 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!