Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk nagy részén mozgalmas az időjárás több ciklon és a hozzájuk kapcsolódó frontok miatt, amelyek mentén jellemzően felhős az idő, többfelé fordul elő csapadék. A jelenleg már a Kárpát-medence felett örvénylő ciklon hatására több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullott Közép-Európában az elmúlt 24 órában. Mögötte erős, viharos széllel hideg, sarkvidéki eredetű levegő zúdul a kontinens belseje fölé.

Nyugodt időjárás a kontinens legnyugatibb részein van, ahol egy anticiklon épül ki. Mindössze Spanyolországban fordul elő 25 fokot meghaladó csúcsérték.

A Kárpát-medence felett kimélyülő ciklon hátoldalán viharos széllel jóval hidegebb levegő érkezik a hét elején.


Várható időjárás kedd éjfélig:

------------------------------


Túlnyomóan borult lesz az ég, de nyugat felől szakadozik, estétől pedig határozottan csökken a felhőzet, éjszaka kiderül az ég. A ciklon tartós, lassan gyengülő csapadékzónája egyre inkább az ország keleti, északkeleti részére korlátozódik, ahol az éjszaka második felére szűnik meg mindenütt a tartós eső, előtte átmenetileg átválthat a csapadék havas esőbe, hóba.

Kedden felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, zivatar. Az északnyugati, északi szél hétfőn és kedden is nagy területen viharossá fokozódik, éjszakára csak átmenetileg veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +2 fok között alakul, de néhol ennél jóval hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 9 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!