Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Ciklonok és frontjaik alakítják az időjárását a kontinens keleti felén Finnországtól egészen a Balkán-félszigetig. A térségben több helyen fordul elő jelentős mennyiségű csapadék.

Ettől kissé nyugatabbra az anticiklon peremén északnyugati áramlással hideg légtömeg áramlott Közép-Európa fölé, így ott záporok, hózáporok egyaránt előfordulnak, helyenként zivatarok is kialakulnak.

Ugyancsak ciklon örvénylik az észak-atlanti térség fölött, de ez még jelenleg még csak Írországban okoz többfelé esős időt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a mediterrán térségben már nem egy helyen eléri a 25 fokot, de a keleti frontrendszertől keletre is enyhe az idő.

Közép-Európa nagyobb részén hidegebb van, mint az ilyenkor megszokott, és Skandinávia legnagyobb részén sem emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet napközben. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását előbb a már említett hideg légtömeg alakítja, majd szerdán nyugat felől melegfronti felhőzet húzódik fölénk.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------


Kedd estig felhőátvonulások várhatók, elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, illetve néhol zivatar. A záporos gócok estére lecsengenek, és estére, késő estére átmenetileg nagy területen az ég is kiderül, majd az éjszaka második felében nyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Szerdán az ország legnagyobb részén felhős idő valószínű kevés napsütéssel, de a keleti, északkeleti határ mentén naposabb időre számíthatunk. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, de délután, este az északnyugati tájakon gyenge eső esetleg előfordulhat.

Kedd estig az északnyugati szél még viharos lesz, majd estére mérséklődik a légmozgás. Szerdán a délnyugati, nyugati szelet már csak élénk lökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között alakul, de a szélvédett területeken, fagyzugokban még hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 8 és 13 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!